Argentavis en Teratornis

Met een spanwijdte van maximaal 8 meter en een gewicht van 120 kilo is Argentavis magnificens de grootste vliegende vogel ooit. Ook een van de grootste dieren die ooit gevlogen heeft, alleen de allergrootste Pterosauriërs waren groter. Zijn lijf was ongeveer 3 meter lang en rechtopzittend stak hij 2 meter in de hoogte. De langste veren die de vleugeltippen vormden waren een meter lang.
Deze "Monster Bird", de tegenhanger van de "Terror Bird" leefde eveneens in Zuid-Amerika tijdens het laat-Mioceen. Het betreft hier een enorme gier. In tegenstelling tot zijn hedendaagse kleine verwanten was de Monster Bird niet alleen maar een aaseter. Zijn grote lijf had meer nodig dan wat restjes, en ze zullen waarschijnlijk gejaagd hebben op kleine dieren die ze vanuit de lucht aanvielen. Dat het een jager was wil natuurlijk niet zeggen dat hij in het geheel geen aas at, maar hij leefde in ieder geval niet uitsluitend van aas, zoals de hedendaagse, de naam zegt het al, aasgieren.
Een andere Monster Bird, de reuzengier Teratornis was misschien wel aaseter. Deze leefde tijdens het Pleistoceen en zijn fossielen zijn gevonden bij de befaamde vindplaats Rancho La Brea. Net als de duizenden andere aaseters waren ook zij aangetrokken door de geuren van rottend vlees en zo vast komen te zitten in het teer. Monster Bird Teratornis was ongeveer 6 meter in spanwijdte.